Vanligaste misstagen när badrummet renoveras

När man ska ta tag i att renovera sitt badrum finns många moment att planera och fundera över. För lite förvaring och ogenomtänkta val tillhör några av dom vanligaste misstagen som folk gör. Nedan kan du läsa mer om vanliga misstag i samband med badrumsrenovering – och hur du kan göra för att undvika dessa.

Bristande planering

Har man inte planerat alla steg in i minsta detalj finns en stor risk att resultatet av renoveringen inte blir bra. För att lyckas med en badrumsrenovering behöver man sätta sig ned i lugn och ro, i flera omgångar, för att planera och fundera på hur man vill ha det, vilka behov man har och vad som behöver göras för att uppnå det önskade resultatet.

Att planera under renoveringens gång istället för i förväg leder dessutom ofta till att det hela blir mycket dyrare och det är inte ovanligt att man stöter på oväntade problem längs vägen.

För lite förvaring

Som följd av bristande planering vid en badrumsrenovering står man ofta där med alldeles för lite förvaring när allt är klart. Var sak ska ha sin plats i ett badrum, vare sig det gäller rengöringsmedel, toalettpapper, smutstvätt eller andra saker. Har man inte tillräckligt med förvaring kommer saker stå överallt, det blir svårt att städa och det kommer kännas rörigt och otrevligt.

Ska man genomföra en badrumsrenovering ska man definitivt inte snåla med förvaringen. Här ska man lägga mycket fokus redan från början får att få till så många smarta lösningar som möjligt.