Har du en dröm om badrumsrenovering i ditt hus?

Ska du börja renovera ditt badrum? Det kanske är en dröm som du har haft ett tag nu? Här följer lite information om badrumsrenovering som kan vara bra att veta innan du renoverar ditt badrum.

Det är mångas önskan att renovera sitt badrum. Det är alltid värt att satsa lite pengar på att renovera sitt badrum för att få det att glänsa och se fräscht ut.

Vad behövs för att renovera badrummet?

Det behövs oftast en installatör och kakelsättare för att sätta in kakel eller klinker och för att montera nytt badkar, toalett, handfat eller dusch om man önskar.

Det kan se fantastisk ut när du själv vet vilken stil du vill ha. Föredrar du kanske även golvvärme? Eller varför inte unna dig unik belysning också? Det finns många unika val.

Visste du att du kan spara på kostnaderna?

För att minska ditt hems energikostnader kan du använda en begvärmepump som kan minska kostnaderna upp till 80 %.

Du kan även minska din vattenförbrukning med 70 % genom att använda ett snålspolande duschmunstycke.

Vad kostar badrumsrenovering?

Kostnaderna kan variera beroende på vad du önskar renovera och om du föredrar att själv köpa vissa material på egen hand. Materialkostnaden för badrumsrenovering göteborg kan vara grovt runt 3000 till 5000 kr/m2. Om du skulle föredra ett lite lyxigare badrum med högklassiga märken, då kan du räkna med mellan 10 000 till 20 000 kr/m2.

Golvytan brukar vanligtvis vara mindre och ge ett fräscht helhetsintryck, därför kan det vara bra att välja ett dyrare material till golvet och billigare till väggarna.

Själva arbetet är en mycket stor del av kostnaden. Du måste räkna med att hantverkare som du anlitar för delar eller hela badrummet tar timpris som kan variera från 400 till 600 kr/timmen.

Tänk på att du kommer att få 10 års garanti på en badrumsrenovering enligt branschstandard.

Kom ihåg att alltid kolla vilka säkerhetsåtgärder som behövs om du funderar på att renovera det på egen hand.

Det finns möjlighet till rotavdrag för dig som äger eller är delägare i lägenhet eller hus. Detta är en subvention som kan ge upp till 50 % av arbetskostnaden. Kolla upp detta innan du börjar renovera ditt badrum.

Visst skulle det kännas avkopplande och fräscht att slappna av i ett nytt badrum som du kan njuta av varje stund? Speciellt om du har haft en stressig dag och bara vill koppla av från omvärlden. Varför inte föreställa dig hur du vill att drömmen ska se ut? Det finns många renoveringsprojekt som du fritt kan välja bland.

Det finns många företag som du kan hitta via nätet som kommer att ge dig både tips och idéer om renovering av ditt badrum. Du kan alltid söka efter olika bilder på nätet – då kan du bli inspirerad vad gäller hur du vill att ditt badrum ska se ut. Det finns givetvis många olika stilar som kan intressera dig.

Hoppas att informationen har varit av intresse och att du kommer att uppfylla din önskan om ett nytt badrum! Lycka till med renoveringen!